Campanya de tardor: darrere les empremtes de les riuades de la tardor

CampanyaTardor

Les fortes pluges i riuades que es van viure fa gairebé un mes a l’est de la península ibèrica són les protagonistes de la nova campanya de recollida de mostres que es va iniciar la setmana passada. Els efectes de les riuades es poden veure amb claredat en els rius de Catalunya que hem visitat durant aquesta primera setmana de mostreig, com ara a Talamanca i Riera de Pineda. Allí, gran quantitat de fulles, branques i troncs han estat arrossegats pel augment del cabdal que va produir el fort temporal. L’anomenat estat Hyperrheic, com explicaven en un post anterior, ha fet també que a alguns rius es connectin les basses que a l’estiu estaven aïllades, com per exemple al riu Glorieta.

De moment, ja hem visitat els rius Brugent, Torrent del Puig, Daró, Onyar, Aigua d’Ora, Congost i la riera de Tossa. Però la campanya continua i aquesta setmana ens tocarà apropar-nos als rius de la conca de l’Ebre: Canaletes, Algars, Siurana, Montsant i Matarranya. I més endavant als rius de València. Què ens trobarem allí? Si vols saber-ho abans que ningú, no oblideu seguir les actualitzacions del nostre twitter @LifeTRivers !