TRivers celebra els 25 anys del programa LIFE participant a la Festa de la Ciència de la UB

Panell Life Trivers pequeño

Investigadors del projecte TRivers participen aquest divendres 12 d’abril a la Festa de la Ciència de la Universitat de Barcelona. La tercera edició d’aquest esdeveniment reuneix diferents activitats de divulgació per a públics no especialitzats i de totes les edats. Enguany, la participació de TRivers s’emmarca en les celebracions del 25 aniversari del programa europeu LIFE, l’instrument financer de la Unió Europea per fomentar projectes que, igualment que el TRivers, impulsen la conservació mediambiental, l’acció climàtica i el desenvolupament de polítiques comunitàries en aquests àmbits.

Per commemorar aquest aniversari, que coincideix també amb la creació de la Directiva europea d’Hàbitats i la Xarxa d’àrees protegides Natura 2000, la comunitat de projectes LIFE organitza durant tot el mes de maig diferents esdeveniments arreu d’Europa. Es pot accedir al calendari d’activitats en aquesta pàgina web.

Taller de l’aplicació mòbil Riu.Net
El taller d’aquest divendres permetrà als assistents provar l’aplicació Riu.Net, un projecte de ciència ciutadana desenvolupat pel Grup de Recerca Freshwater Ecology and Management (FEM) de la UB, que permet avaluar la qualitat ecològica dels rius d’una manera simple i divertida. A través d’una simulació amb diferents panells i d’altres imatges, els assistent aprendran a identificar el règims hidrològic d’un riu (si és temporal o permanent), i si el règim és natural o per l’acció de l’home, a més de poder veure de prop les característiques úniques dels macroinvertebrats aquàtics a partir dels quals es determina la qualitat biològica d’un riu.

Si vols ajudar-nos a commemorar l’aniversari dels LIFE i la seva trajectòria en la conservació i gestió dels nostres rius, segueix les nostres activitats a Twitter!

Logo pequeño

On? Edifici Històric Universitat de Barcelona.
Quan? Divendres 12 de maig 2017, de 10 a 14h.
Més informació: http://www.ub.edu/laubdivulga/festacienciaub/