Vine a la quarta reunió de stakeholders del projecte TRivers: Participació ciutadana en la gestió dels rius temporals

El projecte LIFE + TRivers té com a meta crear noves eines per millorar la gestió dels rius temporals basant-se en els objectius de la Directiva marc de l’aigua (DMA). Després de les tres reunions realitzades a València, Múrcia i Saragossa en 2015, 2016, i 2017, respectivament, el dia 26 de gener es celebrarà la quarta reunió dedicada als experts en gestió fluvial i a altres parts interessades.

L’objectiu principal d’aquesta reunió és donar a conèixer les accions socials del projecte TRivers, que ha implicat a gestors, científics, entitats i sobretot ciutadans interessats en la gestió dels rius. En primer lloc, TRivers ha integrat en el software TREHS (Temporary Rivers Ecological and Hydrological Status) coneixements de la població sobre la hidrologia dels rius temporals utilitzant enquestes senzilles. Això ha ajudat a aconseguir dades on no hi havia cap tipus de registre anteriorment (per exemple, degut a la manca d’estacions d’aforament), ajudant així a la detecció d’impactes hidrològics. En segon lloc, s’ha desenvolupat una versió simplificada del TREHS que pretén implicar la ciutadania en l’avaluació de l’estat hidrològic i ecològic dels rius mitjançant una App per a mòbils (RiuNet). Finalment, s’ha realitzat un procés de participació ciutadana per a la sensibilització sobre els rius temporals, el seu diagnòstic i l’elaboració d’una proposta de mesures de gestió, referides tant a la millora del seu estat actual com a la seva conservació.
A més, la jornada comptarà amb una sessió interactiva per reflexionar i discutir sobre la percepció social dels rius temporals i dels béns i serveis que ens proporcionen.

Us podeu inscriure a través del següent enllaç: https://goo.gl/forms/DceckStVdG9PZaAm1

Descarrega el programa.
Per a més informació escriu-nos a: lifetrivers@ub.edu

O visita: www.lifetrivers.eu

Gràcies!
L’equip TRivers